Helgen som gått.

Har haft fullt upp hela helgen. Helgen fortsatte i samma tempo som veckan var. 
På fredagen åkte vi på bio, The good dinosaur, Den var bra men den var nog inte helt lämpad för barn då jag i mitten av filmen hade både J och G i famnen för de var rädda. Den slutade så himla fint också. 
 
Efter bion åkte vi och letade julgran. J hittade en gran och efter mycket tittande på andra granar så blev det ändå den. Så glad han blev. 
Vi gick även runt i den stora jul butiken och kikade. Barnen shoppade loss. jag höll mina pengar till bättre saker     ( enlig mig, haha)
 
Vi satte upp julgranen, byggde tågrälls runt, och hämtade ner alla jul saker från vinden. Jag slutade vid klockan 19 och då åkte jag och tog en kaffe med en kille jag träffat här. Super trevlig så vi ska antagligen ses nästa helg också. 
Efter det åkte jag till Mallet och träffade kristina, en annan au pair som bor super nära mig. 
Jag shoppade två tröjor och lite julklappar som jag inte kan visa här förrän efter jul. 
Några hundra dollar fattigare gick vi ut och letade bilen, som var omöjlig att hitta. I och med att det var Black friday så var det så mycket folk. Hela parkeringen var full med bilar. 
 
Lördagen var jag egentligen ledig men jag följde med Familjen på "tjej dag" Vi åkte iväg och shoppade i ett lite mer exlusivt område, Mamman shoppade massor, en kjol/ matta till granen, lite saker till G och sedan gick vi mest bara runt och kikade. 
var även in på "Pottery barn" Min favorit butik just nu. När jag skaffar barn kommer jag inreda med allt där ifrån!!
ÄLSKAR den butiken, SÅ himla fina saker.
 
Vi åkte sedan hem och mös framför tvn och pratade. 
På kvällen mötte jag upp Mafe och vi åkte på ett cafe där vi drack kaffe och lyssnade på musik och träffade massor av nya människor. Väldigt trevligt.
 
Söndagen var jag mest hemma, började fixa adventskalendern och är snart färdig, Tror jag. Fick även godkännande av mamman för alla utflykter vi ska göra. Så nu ska jag skriva lappar om vad vi ska göra och slå in de paket jag har. 
 
Här kommer bilder från julshoppen och där vi bestämde julgranen. Väldigt roligt att se hur de gör här i USA när de bestämmer gran. Inte alls likt hur min familj gör hemma i Sverige. 
Vår julgran, den är mycket finare nu dock. Bild kommer senare. 
 
 

Black friday och bio.

Idag är det black friday här i USA. Det är nu amerikanarna börjar köpa sina julklappar. Förutom min familj då. Mamman var redan färdig med dem för 3 veckor sedan. 
Min värd familj är inte heller ett sånt stort fan av Black friday, förutom G då. Våran shopaholic här i familjen. Och även vår fashionista. Så roligt när hon kommer in varje helg morgon och frågar vad jag ska ha på mig. Oftast har jag inte bestämt något så då frågar hon alltid om hon får stylea mig. Självklart får hon det. Vissa dagar blir bättre än andra. 
 
Idag ska hela familjen + mormor iväg på bio. The good dinosaur. ska vi se. Jag tror jag är mer taggad än barnen.
sedan hinner jag förhoppningvis springa in på mallet och köpa två julklappar som jag väntat med att köpa. Är rätt taggad på att se  hur mycket folk det är på mallet. Känner inte att jag behöver hanlda, mer gå runt och se hur galna människor är. Haha. 
 
Har även börjat känna en liten panik över julklappar, Vad köper man till värdbarnen som redan kommer få allt de vill ha? Till värdföräldrarna som redan kan köpa det de vill ha? till mamma, pappa som jag behöver skicka över atlanten? Till vänner där hemma? 
Jaja, jag får åka till mallet och kika nästa vecka. 


Happy thanksgiving.

.. var nog den mest skrivna rubriken på Amerikanskbloggarna Igår. 

Men det är ju faktiskt så att jag faktiskt firade min allra första thansgiving igår. Och Jesus. Mat. Kalkon, kål,söt potatis, pork, och massor av mer mat.. Hjälp vad mat. Cranberry sauce, Pumpkin Pie, kakor, brownies, och massor av mer dessert. Hjälp vad dessert. Gäster, sånguppträdande och tacksamhet. 

Igår reflekterade vi mycket i familjen om vad vi är tacksam över. Barnen sa att de är tacksam att jag är här, att de har mat, och hundarna. hur söta?
Jag är tacksam över oändligt många saker.
 
Jag har någonstans att sova, mat på bordet, ett friskt liv. Det är något jag värderar högt, jag känner stor glädje för och som inte under några omständigheter får tas förgivet och glömmas bort. Men här är 3 andra punkter som jag är oerhört tacksam över och ser otroligt stort värde i. 

1. Mina nära och kära där hemma. Trots den långa vägen visar ni otrolig kärlek och omtanke. Ger mig kraft och energi till att ta mig igenom jobbiga stunder. Ger mig all kärlek som är möjlig att få genom ett Skype samtal. Ni tänker verkligen på mig. Jag vet att ni tycker att det är en självklarhet och det är det som gör er till de fina personerna ni är. Ni skulle aldrig tänka något annat. Och jag värdesätter er för det. 

2. Att jag har en bil här. En ytlig och något bortskämd punkt att vara tacksam över. Men för er som inte bor
häe i usa kan jag förklara såhär.
Att placera någon här i Howell utan bil är ungefär som att placera någon i Stockholm och tala om att hen inte är tillåten att använda sig av kollektiv trafik. Ja, så illa är det. Här finns ingen ytterst lite kollektiv trafik, här finns inga cykelbanor. Här finns inga trottoarer eller lysen på vägarna. (det är för att man ska kunna se stjärnorna på natten) idiotisk. Livsfarligt. Jag vet. Så därför är jag så glad över att jag har en egen bil som jag kan förflytta mig med. Ta en fika, åka till gymmet, åka till vänner eller köpa tamponger och choklad en kväll hade inte varit möjligt utan den. 

3. Min värdfamilj. Punkt. Jag har bara varit i min värdfamilj i en månad nu men jag trivs verkligen så bra här. Det blir bara bättre och bättre. Jag har haft vissa jobbiga stunder med barnen men föräldrarna och släktingarna har verkligen stöttat mig till 200%