To cure Homesickness.

Förr eller senare kommer den, den där jäklans hemlängtan. Ni som har hängt med mig på denna resa vet att jag har haft otroligt mycket hemlängtan, i omgångar. Och självklart kan det bero på många saker, I New jersey familjen trivdes jag inte och det var väldigt obekväm situation, självklart längtar man då hem till trygga sverige och efter mammas och bästis kramar. 
Sen kan Hemlängtan bara komma ibland, en jobbig dag, en bra dag, en helgdag när man ser alla hemma umgås. Ja listan kan göras lång. Hemlängtan kommer. 
 
Nu ska ni få ta del utav mina TIPS för att bota och förebygga hemlängtan. 
 
 
Gråta
Det kommer en tidpunkt då bägaren rinner över, och det är okej. Jag har alltid gråtit mycket, jag har perioder/ dagar då jag behöver släppa ut alla känslor och få börja om.  
 
 
Acceptera hemlängtan 
Kanske är detta den viktigaste punkten. Om du hela tiden försöker att förtränga och fly problemet, hur ska du då kunna ta itu med det? Hur accepterar jag min hemlängtan? Jag pratar om det, Med familj och vänner hemma i Sverige, Med vänner här och med mina värd föräldrar. Visst är det jobbigt att prata om men i slutändan slutar oftast samtalet i skratt efter alla tårar du fällt. 
 
Ego Boosta 
 
Gå till gymmet och kör ett grymt pass. Eller bara gå en promenad på ditt favorit ställe. 
Fyll upp ett bubbelbad och ligg där tills vattnet blir kallt. Ordna att mini spa i badrummet med ansiktsmask, måla naglar och bara ta hand om dig själv. 
 
Hålla mig sysselsatt
 
Gör i princip allt för att inte sitta och rulla tummarna eller kolla på klockan var femte minut. 
Jag är en person som älskar att göra listor, långa som korta, läsbara som icke läsbara. Relevanta, ickerelevanta, Vad jag vill göra, vad jag har gjort osv. 
 
Har även lagt märke till att jag börjat resna ut lådor, kolla igenom mina väskor, handväskor, sortera kort på datorn, organisera underkläders låtan.
Eller bara kolla på en film eller serie- Allt som får tiden att gå. 
 
 
Kom ut från huset minst en gång per dag. 
 
Att komma ut ur huset varje dag är viktigt, även om det bara är för att köpa mjölk eller ta en kaffe, tro mig du behöver komma ut. Jag spenderar ändå tillräckligt mycket tid i huset. 
 
Blicka frammåt 
 
I mobilen har jag en Countdown app som jag uppdaterar så mycket som möjligt, där har jag countdowns till roliga saker händer, som florida resan, North Carolina Resan, Mamma och Pappa kommer Flytten osv.  Detta för att påminna mig om alla äventyr jag har som ligger och väntar som jag kan se fram emot. 
 
Blicka bakåt
 
Gå tillbaka i bloggen för att se vad jag har haft för mig. Kolla andra sociala medier, Facebook, instagram, Snapchat för att få mer tillbaka blickar. 
 
Brukar också gå igenom bilder på datorn för glada minnen  och häliga bilder. 
 
 
Stanna upp
Detta är något jag också har börjat med här borta. Att stanna upp lite då och då, kolla runt i omgivningen och se allt det bra man har här borta. Hur långt jag kommit, det är som en bekräftelse på vart i livet jag befinner mig. 
Känslomässigt, Personlighetsmässigt och vart i världen. 
Att ge mig själv en klapp på axeln och få den känslan att vilja fortsätta göra det jag gör eller kämpa för något bättre och större. 
 
 
Vid nyår när hemlängtan var som värst, kan man se ut såhär.
 
En stund senare kan man vara såhär glad, Att ha något planerat hela tiden hjälper verkligen mycket mot hemlängtan.